آموزشپیشنهاد سردبیرتحلیلعمومی

زنده باد محتوا ! /با کیفیت زندگی کنیم؛ دیگر کمیت کافی نیست… (قسمت دوم)

دنیای تبلیغات- طناز همایونفر- قسمت دوم :

(برای خواندن قسمت اول اینجا را کلیک کنید)

تحلیلی بر وضعیت کیفی برندهای ایرانی در دوره پسا تحریم:

ورود برندهای بین المللی و یا منطقه ای به ایران عرصه را برای برندهای داخلی سخت می نماید. با کمی صحبت با برندهای داخلی می توان متوجه نگرانی آنها مبنی بر عدم توان رقابت با برندهای خارجی شد.

این موج نگرانی اما بیشتر به کیفیت حضور در بازار بازمی گردد نه به توان کمی رقابت و قدرت مالی.  البته باید گفت کیفیت را نمیتوان با سرعت بالا ایجاد نمود اما قدرت مالی و متغیر های کمی  را می توان با جهت گیری صحیح و داشتن برنامه ، الگو و  مدل سریعتر ایجاد نمود.

اما بازگردیم به بحث محتوای حضور برندها و پدیده رقابتی شدن بازار، در این میان یکی از مهم ترین اصول بازار رقابتی، آن است که هزینه برند شدن در آن افزایش می یابد. این افزایش نه از جنبه افزایش قیمت رسانه است بلکه به دلیل قدرت برندهایی است که از این پس یکی بعد از دیگری به این بازار وارد می شوند و سابقه حضور آنها در بازارهای بین المللی.

شاید پیش از این،  با برنامه ای مناسب می توانستیم در بازه زمانی ۲ الی ۳ سال تبدیل به برندی نام آشنا شویم. اتفاقی که در کشورهای دیگر و در بازارهای رقابتی امکان پذیر نیست. اما از این پس با رقابتی شدن بازار این اتفاقات روز به روز سخت تر خواهند شد چرا که بازار از حالت بازارهای انحصاری خارج و به بازارهای باز با رقیب های تازه نفس تبدیل می شود.

اکنون نوبت دونده های  ماراتون است… و یا دونده های سرعتی با قدرت زیاد…

در این وضعیت میتوان از  روش مختلف برای نجات برندهای داخلی استفاده نمود به طور مثال یکی از این روش ها ، جهت گیری سریع به سوی روش مند شدن و استفاده از الگوهای بین المللی که پیش از این صرفا به عنوان الگوهای آکادمیک در ایران مطرح بودند. منظور از این الگوها، برنامه ها، فرآیندها و اسناد کاربردی استراتژیک می باشند. بدون داشتن برنامه منظم و دقیق نمی توان مدت طولانی در بازار رقابتی دوام آورد. و نیز با شیوه مدیریتی دقیقه ۹۰ نمیتوان به خروجی موثری که قابلیت رقابت داشته باشد رسید.

در این راستا به شدت به برندهای داخلی توصیه می شود اگر تا این لحظه به شیوه سنتی بازار را مدیریت می نمودند، در آینده ای نه چندان دور بازار سنتی با ورود برندهای بین المللی  دچار تغییر الگوهای رفتار می شود و دیگر آن بازاری نخواهد بود که امروز به آن تسلط دارند.

توجه شود که در اکثر موارد شرکت ها و برندهای داخلی می توانند در مقابل چالش از دست دادن سهم بازار جهت گیری های مقطعی نمایند اما بسیار اهمیت دارد که در این شرایط توان و قدرت خود را برای برنامه ای قدرتمند حفظ نمایند و سرمایه خود را با حرکت های مقطعی و چریکی دچار ریسک ننمایند.

زمان حرکت های چریکی به سر رسیده است…

علاوه بر این می توان روش هایی مانند یافتن شرکای تجاری خارجی و همکاری با آنها در صنایع تخصصی برای انتقال دانش و تکنولوژی و متدهای مدیریت.آغاز همکاری مشترک با برندهای بین المللی مزیتی دو جانبه دارد چرا که علارقم اینکه برندهای خارجی با تکنولوژی، دانش مدیریتی، محاسبات دقیق، محتوای مناسب و برنامه های دقیق بازاریابی و تبلیغات وارد می شوند اما آنها نیز به دانش بازار داخلی و پلتفرم های از پیش آماده شده نیاز دارند برای ورود به بازار و نفوذ در بازار. لذا می توان ریسک ورود آنها را کاهش داد و همچنین ریسک حضور آنها را برای برندهای داخلی با همکاری مشترک  با آنها کاهش داد.

این نوع همکاری ها را می توان با مدل های مختلف پیش برد نظیر:

  • JOINT VENTURE(همکاری و تولید مشترک)
  • بسته های سرمایه گذاری BOT
  • اخذ نمایندگی (ورود محصول و تکنولوژی خارجی به داخل)
  • دریافت لایسنس، استاندارد و الگوی تولید
  • و غیره…

 

تحلیلی بر وضعیت کیفی تبلیغات در ایران به عنوان ابزار مهم برندسازی در دوره پسا تحریم:

در حال حاظر تفکیک مشخصی بین خدمات تبلیغاتی و فروش رسانه وجود ندارد در دوره پسا تحریم پیشبینی می شود که آژانس های تبلیغاتی به دو دسته رسانه فروش و محتوا فروش تقسیم شوند چرا که  با ورود برندهای خارجی، این ۲ ابزار مهم (محتوا و رسانه) می بایست قدرتمند تر عمل نمایند.

از یک طرف رسانه فروش ها،  برای توجیه برندهای بین المللی نیاز به اطلاعات ، آنالیز و پایش دقیق تری پیدا خواهند نمود و می بایست توان گزارش دهی و نیز تحلیلی خود را افزایش دهند چرا که عادات خرید رسانه در فضای بین المللی با عادات خرید رسانه در ایران متفاوت است و قطعا به دنبال آن  این فرهنگ در برندهای ایرانی نیز ایجاد می شود. پس زین پس رسانه فروش ها و کمپین نویس ها می بایست برای عادات جدید دنیای بین الملل آمادگی داشته باشند و این آمادگی چیزی نیست جز ارتقا کیفیت فروش رسانه و نیز ارتقاء محتوای تولید شده.

برای ماندن، دقیق و با اصول بازی کنید…

پس پیش بینی می شود که رسانه فروش ها و کمپین نویس ها با کمی درایت به سمت ایجاد مراکز امار و تحلیل رسانه و محتوا و نیز تحقیقات رسانه ای بروند تا اطلاعات منطقی و دقیق تری به صاحبان برند ارایه نمایند. چرا که بدون اطلاعات  و آمار دقیق انرژی مازادی برای توجیه برندها باید گذاشته شود. قابل انتظار است که در بازار رقابتی قدرت رسانه های داخلی افزایش  یابند، و البته این قدرت شامل اکثر رسانه های می شود و حتی رسانه های جدید. در دوره پسا تحریم احتمال ورود آژانس های هر یک از برندها نیز برای فعالیت های تبلیغاتی وجود دارد. همینطور ممکن است آژانس قدرتمند بین المللی نیز به ایران وارد شوند.

در پایان باید گفت که همان طور که برندهای تولید داخلی با این چالش و ریسک و مزیت های ورود رقبای بین المللی مواجه می شوند، آژانس ها نیز با چالش پاسخ دهی به نیازهای برندهای بین المللی و نیز  ورود آژانس های تبلیغاتی بین المللی رقیب روبرو می شوند. در نتیجه روش های توصیه شده به برندها برای نجات آژانس های تبلیغاتی نیز توصیه می شود. که به صورت خلاصه، همکاری مشترک با آژانس های بین المللی و نیز تغییر ساختار و الگوی کاریشان از طریق ارتقاء سطح محتوا و کیفیت ارایه و قدرت تحلیل و استدلال انتخاب رسانه می باشد.

انرژی خود را حفظ کنید که مسابقه بزرگ در راه است…

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

طناز همایونفر

کارشناس ارشد ام بی ای با گرایش مارکتینگ مدرس و مشاور بازاریابی، برند و تبلیغات

نوشته‌های مشابه

یک دیدگاه

  1. بسیار عالی،ما به سرمنزل مقصود نخواهیم رسید،هم مگر پیش نهد لطف شما گامی چند، به نظرم جوینت ونچر تو کشور ایران بهتر جواب بدهد…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا